Koordinator og dagligt projektansvarlig “Projekt Blæksprutten” 1998

Vores blæksputte så næsten sådan ud og så stod der Projekt Blæksprutten ovenover;)
Vores blæksprutte så næsten sådan ud og så stod der Projekt Blæksprutten ovenover;)

 

Fra 1998 – 2000 var jeg dagligt projektansvarlig fuldtids i samarbejde med to lærere med hver 10 timer ugentligt for tosprogselever på Højstrupskolen i Odense.

Vi havde ryste sammen- og overlevelsesture hvert år til bondegård i Midtjylland, kanotur på Gudenåen med ud og se, bl.a. Rander Regnskov, Århus gamle by, Jellingstenene, etc.

Gudenå- og bondegårdsture var super til at ryste sammen i gruppen, at flytte fokus fra den rolleplacering den unge have i forvejen og give nye muligheder samt at gøre ting selv, så de oplevede godt at være gode til noget;)

F.eks. regnede det, da vi ankom til vores første resteplads, efter kanosejlads igennem Tange Sø, så wupti op med en presenning, som jeg havde lært det via mit spejdervirke, og der var tørvejr til at snitte i træ.

Jeg snittede en smørekniv, så vi fik lige en snak om at anvende knive, hvad man må, og hvad man ikke må med knive, som afledte mange interessante oplysninger om, hvad der gøres hjemme. Ungerne var super gode til så at tage de samtaler vi have med hjem og samtale om samme vigtige emner, så forældrene faktisk tog dem op, når jeg besøgte hjemmene i Bolbro, Odense.

 

  • Blæksprutten træsnit Gudenåen ©Kanobi®.

 

Se kort over Gudenåen og sejlads i kano.

 

Se beskrivelse af projektet:

1997-2000 Projekt Blæksprutten Højstrupskolen.

 

Referencer via links:

Skoleleder

https://www.facebook.com/mathiesen.p

 

Direkte samarbejde daglig lærer i projektet

https://www.facebook.com/dorte.s.knudsen

 

Socialrådgiver tilknyttet Højstrupområdet og Højstrupskolen

https://www.facebook.com/kirsten.andersen.77715

 

Miljøarbejder tilknyttet Området Nord, Nordvest og Vest i Odense samt skolekammerat Tarup Skole

https://www.facebook.com/benny.hansen.319

 

Derudover deltog jeg i overlevelses- samt fisketure på Enebærodde for Højstrupelever og Sommerkoloni for Vollsmosebørn med en uge til 7-12årige og en til 13-18årige, hver sommer, på Kolonien Vejlby fed med udeliv og teltovernatning for de børn, der turde det, og forældre sagde ja til tilbud.

Vi havde lejrbålsmad, rapelling på Røjle Klint, fisketure, kanoture, ½maraton for de store i lokalområdet Røjle, militærets øvelsesbane i Fredericia, etc.